Two-stage refurbishment and upgrading of a detached house from the 1970s.

SFH Binningen

Binningen
Residential
Text Link

Two-stage refurbishment and upgrading of a detached house from the 1970s.

  • Client
  • Privat
    Privat
  • Location
  • Binningen
  • Mandate form
  • Architect
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Conversion/Renovation
  • Duration
  • 04.2015
    —heute
    —02.2016
    0 Days
SFH Binningen

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

SFH Binningen

The detached house in Binningen, which was built in the 1970s, underwent structural alterations back in 2008, mainly in the areas of living and exterior design.

In 2015, the client decided to carry out further remodelling, which primarily affected the kitchen and bathrooms, as well as the design of the façade. As part of the bathroom renovation on the upper floor, the layout of the master bedroom was also adapted and a spacious dressing room was installed. The installation of new, almost frameless windows in the cooking and dining area created a link to the garden seating area and the extensive gardens. The façade, which originally appeared inconsistent due to its different materials, was standardised and modernised with simple measures.‍

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 531
  • GF SIA 416 m2
  • 200
  • Nutzfläche m2
  • 167
  • Fotografie
  • Michael Fritschi

Partner

  • Statik
  • Jauslin Stebler AG

Further related projects

Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

Communication zone with wooden seating

Bright Peak Thera­­peutics

Installation of laboratory and office space for the young biotechnology company Bright Peak Therarpeutics on the Main Campus in Allschwil.

Conversion of the listed market hall site from 1928/29 with domed building and peripheral buildings.

Market hall

Conversion of the listed market hall site from 1928/29 with domed building and peripheral buildings.

Competition for the clarification of future potentials and the development of the external space of EuroAirport Basel-Mulhouse.

EuroAirport rail link competition

Competition for the clarification of future potentials and the development of the external space of EuroAirport Basel-Mulhouse.

Data centre with external technical rooms for the Markant company in Offenburg.

Data centre Markant

Data centre with external technical rooms for the Markant company in Offenburg.

New replacement building with consistent floor plans and loft-like living character.

MFH Dornacher­strasse

New replacement building with consistent floor plans and loft-like living character.

Classroom

Limmattal Vocational School

New extension for the Limmattal cantonal school in Urdorf near Zürich due to the sharp rise in pupil numbers.

The success of the competition in collaboration with Grafton Architects from Ireland has laid the foundation stone for the future university quarter.

Dreispitz university quarter study contract

The success of the competition in collaboration with Grafton Architects from Ireland has laid the foundation stone for the future university quarter.

Credit Suisse in Reinach strengthened its presence on the newly designed village square.

Credit Suisse Reinach

Credit Suisse in Reinach strengthened its presence on the newly designed village square.

Installation of production areas and offices in the entire House E in Stücki Park for the medical technology company Medartis.

Medartis

Installation of production areas and offices in the entire House E in Stücki Park for the medical technology company Medartis.

Enlargement of an existing Masionette flat by an additional storey.

Flat Offenburgerstrasse

Enlargement of an existing Masionette flat by an additional storey.