View from the entrance zone into the cafeteria

Brisoft

Basel
Office/Administration
Text Link

Installation of new office space for Brisoft AG.

  • Client
  • Brisoft AG
    Brisoft AG
  • Location
  • Basel
  • Mandate form
  • General planner
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Conversion/Renovation
  • Duration
  • 05.2022
    —heute
    —11.2023
    0 Days
Brisoft

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Brisoft

With around 27 years of experience, Brisoft AG specialises in customised logistics solutions and supports customers from industry and commerce from conception and development through to commissioning in the field of intralogistics. Today, the Basel-based company has around 40 employees, for whom new office and commercial space was sought due to the company's steady growth. Having found what they were looking for at Hochbergstrasse 15, we were able to support the project as general planners and were responsible for both the construction of the office space on the 5th floor of the building and the development of the new workshop space on the ground floor.

At the centre of the building: the atrium and atrium, which significantly shape the sense of space and set the pace in the planning of the new office space. With this setting as a basis, we decided together with Brisoft on a spatial concept that focuses on the alternation of spacious open-plan areas and smaller office units for a maximum of two people, supplemented by two further small rooms whose use varies depending on the occasion. Whether it's a meeting, quiet space or retreat - everyone can use the office according to their own needs.

A special highlight: the cafeteria, which has direct access to the atrium and gives the maximum of 73 employees the opportunity to get some fresh air. Some commercial areas on the ground floor have also been converted into a workshop with storage and offices.

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 5'931
  • GF SIA 416 m2
  • 1'470
  • Nutzfläche m2
  • 1'400
  • Partner Architekt / Bauherrenvertretung
  • Christine Egli Architektur
  • Fotografie
  • Michael Fritschi

Partner

  • Elektro
  • Scherler AG - Beratende Ingenieure
  • HLKK
  • herrmann & partner Energietechnik GmbH
  • Sanitär
  • Festa Engineering GmbH
  • Bauphysik
  • Ehrsam Bauphysik AG
  • Brandschutz
  • Gruner AG

Further related projects

Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

New replacement building in a quiet residential neighbourhood on Basel's Bruderholz.

MFH C.F Meyer-Strasse 43

New replacement building in a quiet residential neighbourhood on Basel's Bruderholz.

Conversion of a commercial and apartment building into a spacious detached house.

SFH Riehen

Conversion of a commercial and apartment building into a spacious detached house.

Study contract for an extension to the Fondation Beyeler in Riehen in the neighbouring Iselin-Weber Park.

Competition Beyeler Museum

Study contract for an extension to the Fondation Beyeler in Riehen in the neighbouring Iselin-Weber Park.

Competition for the new headquarters of Swatch AG in Biel in collaboration with Shigeru Ban Architects.

Swatch Omega SO51

Competition for the new headquarters of Swatch AG in Biel in collaboration with Shigeru Ban Architects.

Data centre with external technical rooms for the Markant company in Offenburg.

Data centre Markant

Data centre with external technical rooms for the Markant company in Offenburg.

Refurbishment of the front and rear buildings and installation of new flats in a building complex from the 1960s.

MFH Missionsstrasse

Refurbishment of the front and rear buildings and installation of new flats in a building complex from the 1960s.

Communication zone with wooden seating

Bright Peak Thera­­peutics

Installation of laboratory and office space for the young biotechnology company Bright Peak Therarpeutics on the Main Campus in Allschwil.

State-of-the-art operating unit for training purposes

Training center Medartis

Installation of state-of-the-art operating units as well as open office space and meeting zones for the International Bone Research Association (IBRA)

Refurbishment of a residential complex designed by architect Walter Senn in 1965.

MFH Birshöhe

Refurbishment of a residential complex designed by architect Walter Senn in 1965.

The success of the competition in collaboration with Grafton Architects from Ireland has laid the foundation stone for the future university quarter.

Dreispitz university quarter study contract

The success of the competition in collaboration with Grafton Architects from Ireland has laid the foundation stone for the future university quarter.