Installation of open space offices for a clinical research organisation in the premises of the old stock exchange in Basel.

Alte Börse

Basel
Office/Administration
Text Link

Installation of open space offices for a clinical research organisation in the premises of the old stock exchange in Basel.

  • Client
  • UBS Fund Management (Switzerland) AG
    UBS Fund Management (Switzerland) AG
  • Location
  • Basel
  • Mandate form
  • Architect
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Interior design
    Conversion/Renovation
  • Duration
  • 10.2017
    —heute
    —06.2018
    0 Days
Alte Börse

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Alte Börse

Blaser Architekten were the architects responsible for the remodelling and tenant fit-out of the old stock exchange in Basel. MIAC AG (Medical Image Analysis Center), a clinical research organisation that works closely with the University of Basel and the University Hospital Basel, has now moved into the new premises on the first and first floors. The basic extension planned by Blaser Architekten provided for spatial adjustments to the existing structure. The toilet facilities on the 1st floor and in the gallery above were relocated to the access area in favour of contiguous office space. Existing offices were combined into open-plan offices and supplemented with focus rooms and a cafeteria. Within the existing glass tower, the offices of the CEO and his assistants as well as a personal meeting room were created by extending the podium and installing an all-glass wall.

Project information

  • GV SIA 416 m3
    3'617
  • GF SIA 416 m2
    984
  • Nutzfläche m2
    766
  • Fotografie
    Beat Eichrodt

Partner

  • Statik
  • Ulaga Weiss AG
  • Elektro
  • Pro Engineering AG
  • HLKK
  • herrmann & partner Energietechnik GmbH
  • Sanitär
  • Sanplan Ingenieure AG
  • Bauphysik
  • Gartenmann Engineering AG
  • Schadstoffe
  • Carbotech AG
  • Brandschutz
  • A+F Brandschutz GmbH

Further related projects

Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

Installation of a highly sensitive B laboratory for a major healthcare company in Basel.

Biosafety Facility

Installation of a highly sensitive B laboratory for a major healthcare company in Basel.

Conversion of an existing fashion store with a modernised market presence.

Kohler fashion house

Conversion of an existing fashion store with a modernised market presence.

Competition project for the Lüdin Area in Liestal in collaboration with Karpf Khalili Architects, New York.

Competition Lüdin Area

Competition project for the Lüdin Areal in Liestal in collaboration with Karpf Khalili Architects, New York.

Popular neighbourhood pub in the St. Johanns Quartier with a new look.

Restaurant Johann

Popular neighbourhood pub in the St. Johanns Quartier with a new look.

Blaser Architekten / Butscher Architekten realised the office and laboratory building on the Novartis Campus as local architect for the design architect Rahul Mehrotra.

Novartis Campus WSJ-182

Blaser Architekten / Butscher Architekten realised the office and laboratory building on the Novartis Campus as local architect for the design architect Rahul Mehrotra.

Renovation of the building envelope of an apartment block with enlargement of the balcony areas.

MFH C.F Meyer-Strasse 54

Renovation of the building envelope of an apartment block with enlargement of the balcony areas.

Installation of a technology park for start-up companies in Stücki Park Basel.

Technology Park I

Installation of a technology park for start-up companies in Stücki Park Basel.

New construction of a luxurious apartment block with a view of Lake Lucerne.

MFH Ennetbürgen

New construction of a luxurious apartment block with a view of Lake Lucerne.

Central service point for various services for employees on the Novartis Campus.

Novartis Campus WSJ-502 Shop Center

Central service point for various services for employees on the Novartis Campus.

A modern office interior, bright, with wood, which offers space for concentrated work alone or meetings in different group sizes.

SIP Switzerland Innovation Park

A modern office interior, bright, with wood, which offers space for concentrated work alone or meetings in different group sizes.