Study contract for an extension to the Fondation Beyeler in Riehen in the neighbouring Iselin-Weber Park.

Competition Beyeler Museum

Riehen
Leisure/Culture
Text Link
Education
Text Link

Study contract for an extension to the Fondation Beyeler in Riehen in the neighbouring Iselin-Weber Park.

  • Client
  • Fondation Beyeler
    Fondation Beyeler
  • Location
  • Riehen
  • Mandate form
  • Architect
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Competition
  • Duration
  • 03.2016
    —heute
    —07.2016
    0 Days
Competition Beyeler Museum

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Competition Beyeler Museum

Blaser Architekten, together with Nakamura & NAP Architekten, Tokyo, Vogt Landschaftsarchitekten, Schnetzer Puskas Ingenieure and Transsolar Klima Engineering, were one of a total of 11 teams commissioned to carry out a study for the extension of the Fondation Beyeler in Riehen.

The planned new building will be located in the Iselin-Weberscher Park in the neighbourhood of the existing museum building in the Berowergut. Like the existing museum complex, the extension will also be embedded in a beautiful landscaped park. The new building can thus be perceived as a complement to the museum and yet still have its own identity and profile. It will provide additional space for the development potential of Switzerland's most visited art museum and enable uses that are not possible in the existing, fully utilised building designed by architect Renzo Piano.

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 28'873
  • GF SIA 416 m2
  • 4'575
  • Nutzfläche m2
  • 2'176
  • Designarchitekt
  • Hiroshi Nakamura & NAP Co., Ltd.
  • Baumanagement
  • DGA Baumanagement GmbH
  • Visualisierung
  • Hiroshi Nakamura & NAP Co., Ltd

Partner

  • Statik
  • Schnetzer Puskas Ingenieure AG
  • Landschaft
  • Vogt Landschaftsarchitekten AG
  • Energie
  • Transsolar Energietechnik GmbH
  • Sicherheit
  • Professional Security Design AG
  • Beleuchtung
  • Reflexion AG

Further related projects

Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

Installation of the first Superdry shop in Switzerland.

Superdry Shop

Installation of the first Superdry shop in Switzerland.

View from the atrium through the glass to the floors of the building

Campus Bildung Gesundheit

Refurbishment and equipping of the Campus Bildung Gesundheit at Spenglerpark in Münchenstein.

Der Lichthof

Spenglerpark Münchenstein

Orchestration and realisation of various measures in the overall complex of the Spenglerpark Münchenstein.

Credit Suisse in Reinach strengthened its presence on the newly designed village square.

Credit Suisse Reinach

Credit Suisse in Reinach strengthened its presence on the newly designed village square.

Installation of open space offices for a clinical research organisation in the premises of the old stock exchange in Basel.

Alte Börse

Installation of open space offices for a clinical research organisation in the premises of the old stock exchange in Basel.

Expansion of production areas and offices at the headquarters of Medartis AG in Stücki Park in Basel.

Medartis production expansion

Expansion of production areas and offices at the headquarters of Medartis AG in Stücki Park in Basel.

Installation of a multi-space office in a square floor plan with a formerly dark centre zone.

Novartis Campus WSJ-360 5. OG

Installation of a multi-space office in a square floor plan with a formerly dark centre zone.

New replacement building in the popular Bachletten neighbourhood, interspersed with backyards.

MFH Leimenstrasse

New replacement building in the popular Bachletten neighbourhood, interspersed with backyards.

Complete refurbishment of Credit Suisse building with bank branch on the ground floor and offices, residential units on the upper floors.

Credit Suisse Claraplatz

Complete refurbishment of Credit Suisse building with bank branch on the ground floor and offices, residential units on the upper floors.

Renovation of the entire property in Basel's shopping mile with new utilisation of the building.

Freie Strasse residential and commercial building

Renovation of the entire property in Basel's shopping mile with new utilisation of the building.