old flat with wooden floor

Claragraben flat

Basel
Residential
Text Link

Gentle refurbishment of an old flat with access to the courtyard garden.

  • Client
  • Privat
    Privat
  • Location
  • Basel
  • Mandate form
  • Architect
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Conversion/Renovation
  • Duration
  • 03.2023
    —heute
    —08.2023
    0 Days
Claragraben flat

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Claragraben flat

Due to a change of tenant, the opportunity arose to comprehensively renovate the ageing old flat on the ground floor without destroying its charm. The surfaces were refreshed, the bathroom renovated and all installations renewed. With sustainability in mind, the built-in, long-lasting Forster kitchen was simply re-sprayed and fitted with modern appliances. A new staircase connects the flat's terrace directly to the courtyard garden, which now also belongs to the flat.

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 205
  • GF SIA 416 m2
  • 74
  • Nutzfläche m2
  • 62
  • Fotografie
  • Michael Fritschi

Partner

Further related projects

Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

Planning and realisation of an office and laboratory building on the Novartis Campus for the design architect Yoshio Taniguchi from Tokyo.

Novartis Campus WSJ-155

Planning and realisation of an office and laboratory building on the Novartis Campus for the design architect Yoshio Taniguchi from Tokyo.

Installation of a travel agency for Hotelplan AG with an atmospheric ambience.

Travel agency Travel Mart

Installation of a travel agency for Hotelplan AG with an atmospheric ambience.

Conversion and extension of a shop in the centre of Basel.

Boutique Interio

Conversion and extension of a shop in the centre of Basel.

Local Architect for the design architect Riken Yamamoto for the project phases preliminary project to tender for the largest building construction project in Switzerland.

The Circle at Zürich Airport

Local Architect for the design architect Riken Yamamoto for the project phases preliminary project to tender for the largest building construction project in Switzerland.

Renovation of the building envelope of an apartment block with enlargement of the balcony areas.

MFH C.F Meyer-Strasse 54

Renovation of the building envelope of an apartment block with enlargement of the balcony areas.

Data centre with external technical rooms for the Markant company in Offenburg.

Data centre Markant

Data centre with external technical rooms for the Markant company in Offenburg.

Basic fit-out for the company Wesemann Schweiz AG in Stücki Park Basel.

Wesemann Schweiz

Basic fit-out for the company Wesemann Schweiz AG in Stücki Park Basel.

Integration of a company specialising in biopharmaceuticals into the Main Campus.

T3 Pharmaceuticals

Integration of a company specialising in biopharmaceuticals into the Main Campus.

A modern office interior, bright, with wood, which offers space for concentrated work alone or meetings in different group sizes.

SIP Switzerland Innovation Park

A modern office interior, bright, with wood, which offers space for concentrated work alone or meetings in different group sizes.

Installation of Povisorien health schools in five existing buildings in the Klybeck area as a result of remodelling measures in Spenglerpark Münchenstein.

Temporary facilities at Klybeck health schools

Installation of Povisorien health schools in five existing buildings in the Klybeck area as a result of remodelling measures in Spenglerpark Münchenstein.