Conversion of an existing fashion store with a modernised market presence.

Kohler fashion house

Basel
Retail
Text Link

Conversion of an existing fashion store with a modernised market presence.

  • Client
  • Martin Lotz
    Martin Lotz
  • Location
  • Basel
  • Mandate form
  • Architect
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Conversion/Renovation
    Interior design
  • Duration
  • 08.2004
    —heute
    —08.2005
    0 Days
Kohler fashion house

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Kohler fashion house

The aim was to make the existing fashion shop more spacious and more transparent from the outside in order to give the shop a refreshed, modernised market image. The highly divisive shop conversion from 1950 with its oversized window displays was removed in favour of an increased sales area. On the ground floor, two columns were eliminated and replaced by a support structure in the ceiling. This makes the ground floor more spacious and allows it to be used and furnished more flexibly. The interior concept provides for goods to be displayed exclusively on wall shelves arranged in a ribbon-like pattern. This provides a good overview and also connects the partially separated room zones. The shelves have a modular structure so that different ready-made products can be presented in them. (Development of interior fittings and furniture in collaboration with Alinea AG).

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 2'100
  • GF SIA 416 m2
  • 585
  • Nutzfläche m2
  • 335
  • Fotografie
  • Ruedi Walti

Partner

  • Statik  
  • Burger & Partner Ingenieure

Further related projects

Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

Local Architect for the design architect Riken Yamamoto for the project phases preliminary project to tender for the largest building construction project in Switzerland.

The Circle at Zürich Airport

Local Architect for the design architect Riken Yamamoto for the project phases preliminary project to tender for the largest building construction project in Switzerland.

New replacement building in a quiet residential neighbourhood on Basel's Bruderholz.

MFH C.F Meyer-Strasse 43

New replacement building in a quiet residential neighbourhood on Basel's Bruderholz.

Communication zone with wooden seating

Bright Peak Thera­­peutics

Installation of laboratory and office space for the young biotechnology company Bright Peak Therarpeutics on the Main Campus in Allschwil.

Modernisation with extension of use following successful neighbourhood planning procedure.

Residential and commercial buildings Unterdorf

Modernisation with extension of use following successful neighbourhood planning procedure.

Conversion of a commercial and apartment building into a spacious detached house.

SFH Riehen

Conversion of a commercial and apartment building into a spacious detached house.

Central service point for various services for employees on the Novartis Campus.

Novartis Campus WSJ-502 Shop Center

Central service point for various services for employees on the Novartis Campus.

Two-stage study contract for the extension and refurbishment of the Bruderholz Cantonal Hospital.

Study contract for cantonal hospital

Two-stage study contract for the extension and refurbishment of the Bruderholz Cantonal Hospital.

Conversion of existing cellular offices into an open multi-space landscape for the chemical company Huntsman.

Huntsman Advanced Materials

Conversion of existing cellular offices into an open multi-space landscape for the chemical company Huntsman.

New replacement building in the zone of buildings worthy of protection in Basel city centre.

Falknerstrasse residential and commercial building

New replacement building in the zone of buildings worthy of protection in Basel city centre.

Installation of a technology park for start-up companies in Stücki Park Basel.

Technology Park I

Installation of a technology park for start-up companies in Stücki Park Basel.