Renovation of a spacious detached house on the Bruderholz in Basel.

SFH Bruderholz

Basel
Residential
Text Link

Renovation of a spacious detached house on the Bruderholz in Basel.

  • Client
  • Privat
    Privat
  • Location
  • Basel
  • Mandate form
  • Architect
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Conversion/Renovation
  • Duration
  • 01.2015
    —heute
    —02.2016
    0 Days
SFH Bruderholz

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

SFH Bruderholz

The spacious detached house in Bruderholz from the 1960s was extensively renovated by Blaser Architekten. The existing floor plan was not changed apart from the connection of the kitchen to the living area and an intervention to enlarge the bathroom on the upper floor. On the upper floor, the shed shape of the roof is now also partially visible in the rooms.

The entire building has a high-quality finish, which can also be seen in the various items of built-in furniture. The outdoor area, which is already well connected to the living space, has been supplemented with a pool.

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 1'077
  • GF SIA 416 m2
  • 398
  • Nutzfläche m2
  • 269
  • Fotografie
  • Archiv Blaser Architekten AG

Partner

  • Statik
  • Rapp Infra AG
  • Sanitär
  • Festa Engineering GmbH

Further related projects

Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

Complete refurbishment of Credit Suisse building with bank branch on the ground floor and offices, residential units on the upper floors.

Credit Suisse Claraplatz

Complete refurbishment of Credit Suisse building with bank branch on the ground floor and offices, residential units on the upper floors.

Residential development on the border to Allschwil with apartment block along the street and atrium houses in the inner courtyard.

Neuweilerhof residential development

Residential development on the border to Allschwil with apartment block along the street and atrium houses in the inner courtyard.

Refurbishment of a 19th century town house.

City villa Feierabendstrasse

Refurbishment of a 19th century town house.

Project competition for the extension of the Kunstmuseum Basel in a team with Rapp Arcoplan and the design architect Tadao Ando.

Competition Art Museum

Project competition for the extension of the Kunstmuseum Basel in a team with Rapp Arcoplan and the design architect Tadao Ando.

First installation for Lonza AG in Stücki Park Basel in the head-end building of House A on Level 7.

Lonza AG

First installation for Lonza AG in Stücki Park Basel in the head-end building of House A on Level 7.

Study to analyse the opportunities and risks of further industrial use of the Swissmetal site in Dornach.

Swissmetal site development

Study to analyse the opportunities and risks of further industrial use of the Swissmetal site in Dornach.

Installation of flexible and contemporary laboratory, office and communication zones in buildings on the edge of the Novartis Campus.

Novartis Campus WSJ-386 ONC

Installation of flexible and contemporary laboratory, office and communication zones in buildings on the edge of the Novartis Campus.

 Refurbishment of a commercial building in a central location in Basel with extension of use to a residential and commercial building.

Aeschenvorstadt residential and commercial building

Refurbishment of a commercial building in a central location in Basel with extension of use to a residential and commercial building.

Construction of a new day care centre in Stein (AG) for the children of Novartis employees.

Day care centre Stein

Construction of a new day care centre in Stein (AG) for the children of Novartis employees.

Refurbishment of the front and rear buildings and installation of new flats in a building complex from the 1960s.

MFH Missionsstrasse

Refurbishment of the front and rear buildings and installation of new flats in a building complex from the 1960s.