Refurbishment of a residential complex designed by architect Walter Senn in 1965.

MFH Birshöhe

Muttenz
Residential
Text Link

Refurbishment of a residential complex designed by architect Walter Senn in 1965.

  • Client
  • Schweizerische Bundesbahnen SBB Immobilien
    Schweizerische Bundesbahnen SBB Immobilien
  • Location
  • Muttenz
  • Mandate form
  • General planner
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Conversion/Renovation
  • Duration
  • 04.2005
    —heute
    —09.2007
    0 Days
MFH Birshöhe

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

MFH Birshöhe

Blaser Architekten were commissioned by SBB Immobilien to develop a construction project for the renovation of apartment blocks 91-95, with the aim of bringing the quality of living up to current rental flat standards by providing attractive and contemporary facilities.

The properties, built in 1965, were designed by architect Walter Senn as pure leca concrete buildings. The interior walls have a static function and so only on the attic floor were flats (5 1/2 rooms) realised. The remaining storeys are made up of 3 1/2 and 4 room flats. A total of 127 flats were renovated in three construction phases.

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 47'650
  • GF SIA 416 m2
  • 15'625
  • Nutzfläche m2
  • 10'414
  • Fotografie
  • Archiv Blaser Architekten AG

Partner

  • Elektro
  • Schwarz + Partner AG
  • HLK
  • Advens AG
  • Sanitär
  • Haldemann Basel
  • Landschaft
  • Dipol Landschaftsarchitekten GmbH

Further related projects

Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

Installation of production areas and offices in the entire House E in Stücki Park for the medical technology company Medartis.

Medartis

Installation of production areas and offices in the entire House E in Stücki Park for the medical technology company Medartis.

Expansion of a Credit Suisse branch in Allschwil.

Credit Suisse Allschwil

Expansion of a Credit Suisse branch in Allschwil.

Refurbishment of a high-quality restaurant with replacement extension in the village centre of Riehen.

Landgasthof Riehen

Refurbishment of a high-quality restaurant with replacement extension in the village centre of Riehen.

Installation and conversion work for Medartis AG at its headquarters in Stücki Park Basel.

Medartis expansions

Installation and conversion work for Medartis AG at its headquarters in Stücki Park Basel.

Conversion of a commercial and apartment building into a spacious detached house.

SFH Riehen

Conversion of a commercial and apartment building into a spacious detached house.

Addition to a detached single-family house with a separate pavilion in timber construction.

SFH Laufen

Addition to a detached single-family house with a separate pavilion in timber construction.

Conversion of an existing fashion store with a modernised market presence.

Kohler fashion house

Conversion of an existing fashion store with a modernised market presence.

Refurbishment of the front and rear buildings and installation of new flats in a building complex from the 1960s.

MFH Missionsstrasse

Refurbishment of the front and rear buildings and installation of new flats in a building complex from the 1960s.

New replacement building in the popular Bachletten neighbourhood, interspersed with backyards.

MFH Leimenstrasse

New replacement building in the popular Bachletten neighbourhood, interspersed with backyards.

Installation of a multi-space office in a square floor plan with a formerly dark centre zone.

Novartis Campus WSJ-360 5. OG

Installation of a multi-space office in a square floor plan with a formerly dark centre zone.