The former start-up company Piqur moves into its own rental space in Stücki Park Basel.

Piqur

Basel
Office/Administration
Text Link

The former start-up company Piqur moves into its own rental space in Stücki Park Basel.

  • Client
  • Wincasa AG
    Wincasa AG
  • Location
  • Basel
  • Mandate form
  • Architect
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Interior design
  • Duration
  • 02.2017
    —heute
    —04.2018
    0 Days
Piqur

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Piqur

Piqur, which originally rented space in the Basel Technology Park as a start-up company, decided to move into its own rental space in Stücki Park due to its positive growth and the associated space requirements. They opted for an open-plan design with open-plan offices along the façade and glazed meeting rooms as well as a cafeteria in the centre zone. The movable blue felt elements, which can be individually positioned by the employees, serve as acoustic measures. Piqur also utilises the nearby laboratories and meeting rooms at the Basel Technology Park.

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 1'682
  • GF SIA 416 m2
  • 438
  • Nutzfläche m2
  • 408
  • Fotografie
  • Michael Fritschi

Partner

  • Statik
  • Gruner AG
  • Elektro
  • Pro Engineering AG
  • HLKK
  • Morgan Sindall Professional Services AG
  • Sanitär
  • Sanplan Ingenieure AG
  • Brandschutz
  • Visiotec Technical Consulting AG
  • Laborplaner
  • Morgan Sindall Professional Services AG
Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

Installation of open space offices for a clinical research organisation in the premises of the old stock exchange in Basel.

Alte Börse

Installation of open space offices for a clinical research organisation in the premises of the old stock exchange in Basel.

Staircase from top to bottom

Lonza AG in the SP extension buildings

Installation of offices and laboratories for Lonza AG in the extension buildings in Stücki Park Basel.

old flat with wooden floor

Claragraben flat

Gentle refurbishment of an old flat with access to the courtyard garden.

Enlargement of an existing Masionette flat by an additional storey.

Flat Offenburgerstrasse

Enlargement of an existing Masionette flat by an additional storey.

Development of a project for the Resort Andermatt Swiss Alps.

Yara Apartment House

Development of a project for the Resort Andermatt Swiss Alps.

Turnhalle

Building trade Vocational School

Replacement building for the Zürich Vocational School for the Construction Industry due to the sharp increase in student numbers.

Classroom

Limmattal Vocational School

New extension for the Limmattal cantonal school in Urdorf near Zürich due to the sharp rise in pupil numbers.

Refurbishment of a residential complex designed by architect Walter Senn in 1965.

MFH Birshöhe

Refurbishment of a residential complex designed by architect Walter Senn in 1965.

Extension of an existing detached house with additional living space and access via a stair tower in the extension.

SFH Röschenz

Extension of an existing detached house with additional living space and access via a stair tower in the extension.

Planning and realisation of an office and laboratory building on the Novartis Campus for the design architect Yoshio Taniguchi from Tokyo.

Novartis Campus WSJ-155

Planning and realisation of an office and laboratory building on the Novartis Campus for the design architect Yoshio Taniguchi from Tokyo.