Installation of a technology park for start-up companies in Stücki Park Basel.

Technology Park I

Basel
Office/Administration
Text Link
Laboratory/Research
Text Link

Installation of a technology park for start-up companies in Stücki Park Basel.

  • Client
  • Kanton Basel-Stadt, Amt für Umwelt und Wirtschaft
    Kanton Basel-Stadt, Amt für Umwelt und Wirtschaft
  • Location
  • Basel
  • Mandate form
  • Architect
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Interior design
  • Duration
  • 04.2010
    —heute
    —03.2011
    0 Days
Technology Park I

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Technology Park I

Technologie Park Basel was opened in spring 2011 on the third and fourth levels of Stücki Park. An office and laboratory extension was created on an area of approx. 1,500 m2 within a year of planning and development, which is aimed specifically at young start-ups. In addition to the single and double offices on the north-west façade and the bio-laboratories on the south-east frontage, a large seminar room, meeting rooms and a cafeteria with a spacious communication zone were created. The internal connecting staircase has a space-creating function in addition to simply overcoming the height and is the design counterpart to the cafeteria.

The aim of the operators is to make it easier for up-and-coming companies to create a prestigious working environment through the optional combination of the areas to be rented (office, laboratory) and the associated ancillary rooms.

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 5'230
  • GF SIA 416 m2
  • 1'500
  • Nutzfläche m2
  • 1'015
  • Baumanagement
  • Bau fp
  • Bautreuhänder
  • Dominik Lingg Bautreuhand AG
  • Fotografie
  • Jan Schmocker

Partner

  • Elektro
  • Schwarz + Partner AG
  • HLKKS
  • Advens AG
  • Sanitär
  • Haldemann Basel
  • Brandschutz
  • A+F Brandschutz GmbH
  • Laborplaner
  • Laborplaner Tonelli AG
Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

Installation of a private banking department for Basler Kantonalbank.

BKB Private Banking

Installation of a private banking department for Basler Kantonalbank.

New construction of a spacious detached house with a view of the Passwang.

SFH Himmelried

New construction of a spacious detached house with a view of the Passwang.

Credit Suisse in Reinach strengthened its presence on the newly designed village square.

Credit Suisse Reinach

Credit Suisse in Reinach strengthened its presence on the newly designed village square.

Upgrading of existing property and closing of a gap between buildings by means of an extension wing.

MFH Mittlere Strasse

Upgrading of existing property and closing of a gap between buildings by means of an extension wing.

Renovation and remodelling of an old flat with a view of the Rhine.

Apartment Mühlenberg

Renovation and remodelling of an old flat with a view of the Rhine.

Project competition for the extension of the Kunstmuseum Basel in a team with Rapp Arcoplan and the design architect Tadao Ando.

Competition Art Museum

Project competition for the extension of the Kunstmuseum Basel in a team with Rapp Arcoplan and the design architect Tadao Ando.

New location for the SSEF (Swiss Gemmological Institute) with spacious, state-of-the-art laboratories.

Stiftung Schweizer­isches Gemmolo­gisches Institut

New location for the SSEF (Swiss Gemmological Institute) with spacious, state-of-the-art laboratories.

Project competition organised by the Canton of Zug in collaboration with the architectural firms Miroslav Sik and Joos & Mathys Architekten.

Competition Focus Zug

Project competition organised by the Canton of Zug in collaboration with the architectural firms Miroslav Sik and Joos & Mathys Architekten.

New replacement building in a quiet residential neighbourhood on Basel's Bruderholz.

MFH C.F Meyer-Strasse 43

New replacement building in a quiet residential neighbourhood on Basel's Bruderholz.

Study contract for an extension to the Fondation Beyeler in Riehen in the neighbouring Iselin-Weber Park.

Competition Beyeler Museum

Study contract for an extension to the Fondation Beyeler in Riehen in the neighbouring Iselin-Weber Park.