Modernisation with extension of use following successful neighbourhood planning procedure.

Residential and commercial buildings Unterdorf

Allschwil
Residential
Text Link
Office/Administration
Text Link

Modernisation with extension of use following successful neighbourhood planning procedure.

  • Client
  • Basler Versicherungen AG, ASSETIMMO
    Basler Versicherungen AG, ASSETIMMO
  • Location
  • Allschwil
  • Mandate form
  • Architect
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Extension
    Conversion/Renovation
  • Duration
  • 11.2009
    —heute
    —11.2011
    0 Days
Residential and commercial buildings Unterdorf

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Residential and commercial buildings Unterdorf

Blaser Architekten AG brought about extensions to the use of the entire property owned by Assetimmo and Basler Versicherungen AG in a neighbourhood planning process from 2007-2010. This involved a total of four additional penthouse flats and the extension of the commercial space of the Credit Suisse bank branch on the ground floor of the Basler Versicherungen AG building. The realisation of the Assetimmo and Basler Versicherungen AG building projects and the refurbishment measures required due to the age of the building were realised and coordinated by Blaser Architekten AG from planning to execution. The flats were modernised while they were occupied.

The frontage was given a completely new look with its continuous, curtain-type parapet elements made of perforated, shiny gold aluminium sheet. A lift system was installed in the residential complex in connection with the addition of a storey to the roof on Spitzgartenweg - two flats and a flat extension with spacious roof terraces were created.

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 19'263
  • GF SIA 416 m2
  • 6'915
  • Nutzfläche m2
  • 4'398
  • Fotografie
  • Archiv Blaser Architekten AG

Partner

  • Statik
  • Rapp Infra AG
  • Elektro
  • Scherler AG - Beratende Ingenieure
  • HLKKS
  • Festa Engineering GmbH
  • Bauphysik
  • Ehrsam Bauphysik AG

Further related projects

Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

Chemgineering's tenant change within the buildings of Spenglerpark Münchenstein.

Chemgineering

Chemgineering's tenant change within the buildings of Spenglerpark Münchenstein.

New replacement building in a quiet residential neighbourhood on Basel's Bruderholz.

MFH C.F Meyer-Strasse 43

New replacement building in a quiet residential neighbourhood on Basel's Bruderholz.

Refurbishment of a residential complex designed by architect Walter Senn in 1965.

MFH Birshöhe

Refurbishment of a residential complex designed by architect Walter Senn in 1965.

Conversion of existing cellular offices into an open multi-space landscape for the chemical company Huntsman.

Huntsman Advanced Materials

Conversion of existing cellular offices into an open multi-space landscape for the chemical company Huntsman.

Refurbishment of the front and rear buildings and installation of new flats in a building complex from the 1960s.

MFH Missionsstrasse

Refurbishment of the front and rear buildings and installation of new flats in a building complex from the 1960s.

Fire protection refurbishment of a car park combined with a refurbishment.

Car park Hochbergerstrasse

Fire protection refurbishment of a car park combined with a refurbishment.

Planning and realisation of an office and laboratory building on the Novartis Campus for the design architect Yoshio Taniguchi from Tokyo.

Novartis Campus WSJ-155

Planning and realisation of an office and laboratory building on the Novartis Campus for the design architect Yoshio Taniguchi from Tokyo.

Installation of a travel agency for Hotelplan AG with an atmospheric ambience.

Travel agency Travel Mart

Installation of a travel agency for Hotelplan AG with an atmospheric ambience.

State-of-the-art operating unit for training purposes

Training center Medartis

Installation of state-of-the-art operating units as well as open office space and meeting zones for the International Bone Research Association (IBRA)

View from the entrance zone into the cafeteria

Brisoft

Installation of new office space for Brisoft AG.