Data centre with external technical rooms for the Markant company in Offenburg.

Data centre Markant

Offenburg
Industry/Commercial
Text Link

Data centre with external technical rooms for the Markant company in Offenburg.

  • Client
  • Markant Handels und Service GmbH
    Markant Handels und Service GmbH
  • Location
  • Offenburg
  • Mandate form
  • General planner
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • New building
  • Duration
  • 07.2012
    —heute
    —09.2014
    0 Days
Data centre Markant

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Data centre Markant

A data centre has been added to Markant's rapidly growing German site in Offenburg and is to be extended over the next few years to include an office, reception and meeting building.

The building envelope, consisting of a painted thermal insulation composite system, will be wrapped in an anthracite-coloured membrane cladding together with the technical exterior spaces and visually combined into a single structure.

Construction of the data centre to the north-west of the main building began in June 2013 and the symmetrically designed building has been successively handed over to the IT company, which is responsible for the expansion of the data centre itself, since the end of 2013. The official inauguration took place in September 2014. The two additional sub-projects, car parks and data centre coupling, have also been completed in the meantime.

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 6'976
  • GF SIA 416 m2
  • 1'320
  • Nutzfläche m2
  • 1'160
  • Bauleitung
  • Lehmann Architekten GmbH
  • Fotografie
  • Archiv Blaser Architekten AG

Partner

  • Statik
  • Ingenieurbüro Flösser
  • Elektro
  • E-Plan Müller
  • HLKKS
  • Krebser und Freyler Planungsbüro GmbH
  • Bauphysik
  • Ingenieurbüro Quarti GmbH
  • Brandschutz
  • Steppacher

Further related projects

Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

The former start-up company Piqur moves into its own rental space in Stücki Park Basel.

Piqur

The former start-up company Piqur moves into its own rental space in Stücki Park Basel.

Basic fit-out for the company Wesemann Schweiz AG in Stücki Park Basel.

Wesemann Schweiz

Basic fit-out for the company Wesemann Schweiz AG in Stücki Park Basel.

Residential development on the border to Allschwil with apartment block along the street and atrium houses in the inner courtyard.

Neuweilerhof residential development

Residential development on the border to Allschwil with apartment block along the street and atrium houses in the inner courtyard.

High-bay warehouse of the paint manufacturer Caparol

Production and Sales point Caparol

Tenant change of the paint manufacturer Caparol into an existing business and commercial property.

Enlargement of an existing Masionette flat by an additional storey.

Flat Offenburgerstrasse

Enlargement of an existing Masionette flat by an additional storey.

Rental flats and furnished flats in a residential and commercial building near Schützenmattpark.

Apartementhouse Weiherweg

Rental flats and furnished flats in a residential and commercial building near Schützenmattpark.

Single-storey detached house with studio on the edge of the building zone in Witterswil.

SFH Witterswil

Single-storey detached house with studio on the edge of the building zone in Witterswil.

Fire protection refurbishment of a car park combined with a refurbishment.

Car park Hochbergerstrasse

Fire protection refurbishment of a car park combined with a refurbishment.

Installation of flexible and contemporary laboratory, office and communication zones in buildings on the edge of the Novartis Campus.

Novartis Campus WSJ-386 ONC

Installation of flexible and contemporary laboratory, office and communication zones in buildings on the edge of the Novartis Campus.

Refurbishment of a residential building with newly constructed duplex flats on the top floor.

MFH Burgunder­strasse

Refurbishment of a residential building with newly constructed duplex flats on the top floor.