A modern office interior, bright, with wood, which offers space for concentrated work alone or meetings in different group sizes.

SIP Switzerland Innovation Park

Allschwil
Laboratory/Research
Text Link
Office/Administration
Text Link
Gastronomy
Text Link

A modern office interior, bright, with wood, which offers space for concentrated work alone or meetings in different group sizes.

  • Client
  • Switzerland Innovation Park Basel Area AG
    Switzerland Innovation Park Basel Area AG
  • Location
  • Allschwil
  • Mandate form
  • General planner
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Interior design
    New building
  • Duration
  • 10.2019
    —heute
    —08.2022
    0 Days
SIP Switzerland Innovation Park

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

SIP Switzerland Innovation Park

The 'Main Campus' innovation and commercial complex is being built on the BaseLink site in the Bachgraben area of Allschwil. The building was designed by Basel architects Herzog & deMeuron.

Switzerland Innovation Park Basel Area AG is part of the national 'Switzerland Innovation' initiative with a total of five locations in Switzerland. The aim is to strengthen Switzerland as a centre of innovation and market it more strongly both nationally and internationally. Within 'Switzerland Innovation', the SIP focuses on the areas of biomedical engineering and pharmaceutical-orientated life sciences research and development.

The SIP offers a unique mix of office and laboratory space for chemistry, biology and medical technology with specialised infrastructure and equipment. In addition, a central reception, conference, seminar and event rooms, as well as meeting areas and coffee/tea kitchens have been installed.

Blaser Architekten were responsible for the interior fit-out as general planners.

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 23'480
  • GF SIA 416 m2
  • 5'520
  • Nutzfläche m2
  • 5'140
  • Fotografie
  • Michael Fritschi

Partner

  • Elektro  
  • HKG Engineering AG
  • HLKK  
  • Scherrer & Partner GmbH
  • Sanitär  
  • Locher Sanitärplanung AG
  • Bauphysik  
  • Ehrsam Bauphysik AG    
  • Laborplaner  
  • Laborplaner Tonelli AG
  • Beleuchtung  
  • hübschergestaltet GmbH
Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

Extension to a residential building from the 1950s in a unique location in Pfeffingen.

SFH Pfeffingen

Extension to a residential building from the 1950s in a unique location in Pfeffingen.

old flat with wooden floor

Claragraben flat

Gentle refurbishment of an old flat with access to the courtyard garden.

Single-storey detached house with studio on the edge of the building zone in Witterswil.

SFH Witterswil

Single-storey detached house with studio on the edge of the building zone in Witterswil.

New construction of a luxurious apartment block with a view of Lake Lucerne.

MFH Ennetbürgen

New construction of a luxurious apartment block with a view of Lake Lucerne.

Renovation of the entire property in Basel's shopping mile with new utilisation of the building.

Freie Strasse residential and commercial building

Renovation of the entire property in Basel's shopping mile with new utilisation of the building.

Study to clarify the development options, taking into account the zoning-compliant use in comparison with a use that requires a neighbourhood plan.

Study contract for the Bricks area

Study to clarify the development options, taking into account the zoning-compliant use in comparison with a use that requires a neighbourhood plan.

Installation of a multi-space office in a square floor plan with a formerly dark centre zone.

Novartis Campus WSJ-360 5. OG

Installation of a multi-space office in a square floor plan with a formerly dark centre zone.

Residential development on the border to Allschwil with apartment block along the street and atrium houses in the inner courtyard.

Neuweilerhof residential development

Residential development on the border to Allschwil with apartment block along the street and atrium houses in the inner courtyard.

Expansion of the Basel Technology Park in Stücki Park.

Technology Park II

Expansion of the Basel Technology Park in Stücki Park.

Renovation and refurbishment of an apartment block in occupied condition.

MFH Hardstrasse

Renovation and refurbishment of an apartment block in occupied condition.