Communication zone with wooden seating

Bright Peak Thera­­peutics

Allschwil
Office/Administration
Text Link
Laboratory/Research
Text Link

Installation of laboratory and office space for the young biotechnology company Bright Peak Therarpeutics on the Main Campus in Allschwil.

  • Client
  • Senn IFA AG
    Senn IFA AG
  • Location
  • Allschwil
  • Mandate form
  • Architect
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Interior design
    New building
  • Duration
  • 03.2022
    —heute
    —11.2023
    0 Days
Bright Peak Thera­­peutics

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bright Peak Therapeutics

The research and development team of the young biotechnology company Bright Peak Therarpeutics is based at the Main Campus in Allschwil. It specialises in the development of next-generation protein technologies for the treatment of patients with cancer and autoimmune diseases, and we were responsible for planning the expansion of their office and laboratory space on the first floor of the Main Campus designed by Herzog & de Meuron for the steadily growing team of forty researchers.

With accessibility via the west staircase, the 2,350 m2 of office workstations, meeting rooms, lounge areas and informal communication zones as well as laboratories with biological protection levels BSL1 and BSL2 were created, and to promote collaboration, great importance was attached to a visual connection between the laboratory areas and the adjoining office-side break counter by means of large-scale glazing. The lounge area with kitchenette forms the southern end of the premises. It faces the inner courtyard and, thanks to a mobile partition wall, can be reduced in size in favour of a larger office area if the number of employees increases significantly.

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 8'554
  • GF SIA 416 m2
  • 2'363
  • Nutzfläche m2
  • 2'217
  • Nutzer  
  • Bright Peak Therapeutics AG
  • Fotografie
  • Michael Fritschi

Partner

  • Bau- und Projektleitung
  • Senn Construction AG
  • Elektro, MSRL
  • Senn Technology AG
  • Elektro
  • Amstein + Walthert AG
  • HLKK
  • Aicher, De Martin, Zweng AG
  • Sanitär
  • Probst + Wieland AG
  • Laborplaner
  • Laborplaner Tonelli AG
  • Brandschutz
  • Gruner AG
  • Bauphysik
  • Kopitsis Bauphysik AG
Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

Conversion of former cubicle offices into a bright open-plan office with kitchen area and meeting room.

Bau 860

Conversion of former cubicle offices into a bright open-plan office with kitchen area and meeting room.

Since summer 2016, you can complete a full workout in 20 minutes using the new EMS (electronic muscle stimulation) training programme at Grenzacherstrasse 62 in Basel.

Bionic Training

Since summer 2016, you can complete a full workout in 20 minutes using the new EMS (electronic muscle stimulation) training programme at Grenzacherstrasse 62 in Basel.

Conversion of the listed market hall site from 1928/29 with domed building and peripheral buildings.

Market hall complex

Conversion of the listed market hall site from 1928/29 with domed building and peripheral buildings.

Renovation of the building envelope of an apartment block with enlargement of the balcony areas.

MFH C.F Meyer-Strasse 54

Renovation of the building envelope of an apartment block with enlargement of the balcony areas.

Installation of a COS store on the ground and upper floors of the former Musik Hug building.

COS Store

Installation of a COS branch on the ground and upper floors of the former Musik Hug building.

Construction of a new day care centre in Stein (AG) for the children of Novartis employees.

Day care centre Stein

Construction of a new day care centre in Stein (AG) for the children of Novartis employees.

Two-stage refurbishment and upgrading of a detached house from the 1970s.

SFH Binningen

Two-stage refurbishment and upgrading of a detached house from the 1970s.

New construction of a spacious detached house with a view of the Passwang.

SFH Himmelried

New construction of a spacious detached house with a view of the Passwang.

Installation and conversion work for Medartis AG at its headquarters in Stücki Park Basel.

Medartis expansions

Installation and conversion work for Medartis AG at its headquarters in Stücki Park Basel.

Extension to a residential building from the 1950s in a unique location in Pfeffingen.

SFH Pfeffingen

Extension to a residential building from the 1950s in a unique location in Pfeffingen.