Installation of a private banking department for Basler Kantonalbank.

BKB Private Banking

Basel
Office/Administration
Text Link

Installation of a private banking department for Basler Kantonalbank.

  • Client
  • Basler Kantonalbank
    Basler Kantonalbank
  • Location
  • Basel
  • Mandate form
  • General planner
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Interior design
    Conversion/Renovation
  • Duration
  • 08.2007
    —heute
    —10.2008
    0 Days
BKB Private Banking

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

BKB Private Banking

For the property on Brunngässlein, BKB decided to install a private banking department. Blaser Architekten were tasked with the architectural realisation of the necessary interventions in the building, which dates back to 1976. This involved remodelling the ground floor, three upper floors and two basement floors.

The ground floor is now the heart of the private banking department. It houses a prestigious entrance hall with a reception desk suitable for events. In the quieter rear area, seven meeting rooms are grouped around an inner courtyard. The client advisors and team leaders have their workstations on the 1st, 2nd and 3rd floors. These office areas were predominantly designed as open-plan offices. A kitchenette was installed as a communication zone for the bank employees. The two basement floors contain car parking spaces and storage areas that can be rented externally. A passenger lift connects all levels.

The central courtyard, which is already visible from the reception hall, is covered with gravel and planted with hard flowering shrubs.

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 3'800
  • GF SIA 416 m2
  • 1'800
  • Nutzfläche m2
  • 1'500
  • Bauleitung
  • Gruner AG
  • Fotografie
  • Boerje Mueller

Partner

  • Statik
  • Gruner AG
  • Elektro
  • Schwarz + Partner AG
  • HLKKS
  • Gruneko AG
  • Landschaft
  • Dipol Landschaftsarchitekten GmbH
  • Brandschutz
  • Gruner AG
  • Beleuchtung
  • vogt partner lichtgestaltende ingenieure

Further related projects

Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

Central service point for various services for employees on the Novartis Campus.

Novartis Campus WSJ-502 Shop Center

Central service point for various services for employees on the Novartis Campus.

New construction of a luxurious apartment block with a view of Lake Lucerne.

MFH Ennetbürgen

New construction of a luxurious apartment block with a view of Lake Lucerne.

New location for the SSEF (Swiss Gemmological Institute) with spacious, state-of-the-art laboratories.

Stiftung Schweizer­isches Gemmolo­gisches Institut

New location for the SSEF (Swiss Gemmological Institute) with spacious, state-of-the-art laboratories.

Installation of open space offices for a clinical research organisation in the premises of the old stock exchange in Basel.

Alte Börse

Installation of open space offices for a clinical research organisation in the premises of the old stock exchange in Basel.

Extension to a detached house in Bottmingen built by Blaser Architekten.

Extension SFH Bottmingen

Extension to a detached house in Bottmingen built by Blaser Architekten.

Planning and realisation of an office and laboratory building on the Novartis Campus for the design architect Yoshio Taniguchi from Tokyo.

Novartis Campus WSJ-155

Planning and realisation of an office and laboratory building on the Novartis Campus for the design architect Yoshio Taniguchi from Tokyo.

Restoration of a residential building in the middle of an olive grove in Tuscany.

Podere La Cilera

Restoration of a residential building in the middle of an olive grove in Tuscany.

Popular neighbourhood pub in the St. Johanns Quartier with a new look.

Restaurant Johann

Popular neighbourhood pub in the St. Johanns Quartier with a new look.

Fire protection refurbishment of a car park combined with a refurbishment.

Car park Hochbergerstrasse

Fire protection refurbishment of a car park combined with a refurbishment.

Communication zone with wooden seating

Bright Peak Thera­­peutics

Installation of laboratory and office space for the young biotechnology company Bright Peak Therarpeutics on the Main Campus in Allschwil.