Refurbishment of a 19th century town house.

City villa Feierabendstrasse

Basel
Residential
Text Link

Refurbishment of a 19th century town house.

  • Client
  • Privat
    Privat
  • Location
  • Basel
  • Mandate form
  • Architect
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Conversion/Renovation
  • Duration
  • 03.2011
    —heute
    —11.2011
    0 Days
City villa Feierabendstrasse

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

City villa Feierabendstrasse

The large 19th century townhouse on Feierabendstrasse was extensively renovated following a change of ownership. The basic spatial structure and character of the house were taken into consideration. The existing windows were doubled while retaining the original appearance and all surfaces were carefully restored. The bathrooms and kitchen were redesigned. The wet areas were designed in different colours, which extend across the floor as well as the walls, ceilings and the custom-made bathroom furniture.

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 1'925
  • GF SIA 416 m2
  • 564
  • Nutzfläche m2
  • 320
  • Fotografie
  • Archiv Blaser Architekten AG

Partner

Further related projects

Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

Competition for the clarification of future potentials and the development of the external space of EuroAirport Basel-Mulhouse.

EuroAirport rail link competition

Competition for the clarification of future potentials and the development of the external space of EuroAirport Basel-Mulhouse.

Enlargement of an existing Masionette flat by an additional storey.

Flat Offenburgerstrasse

Enlargement of an existing Masionette flat by an additional storey.

A modern office interior, bright, with wood, which offers space for concentrated work alone or meetings in different group sizes.

SIP Switzerland Innovation Park

A modern office interior, bright, with wood, which offers space for concentrated work alone or meetings in different group sizes.

Installation of a Ferrari-Maserati garage in existing shed halls.

Ferrari Maserati garage

Installation of a Ferrari-Maserati garage in existing shed halls.

Renovation of the entire property in Basel's shopping mile with new utilisation of the building.

Freie Strasse residential and commercial building

Renovation of the entire property in Basel's shopping mile with new utilisation of the building.

Extension to a detached house in Bottmingen built by Blaser Architekten.

Extension SFH Bottmingen

Extension to a detached house in Bottmingen built by Blaser Architekten.

Installation of a travel agency for Hotelplan AG with an atmospheric ambience.

Travel agency Travel Mart

Installation of a travel agency for Hotelplan AG with an atmospheric ambience.

Installation of a highly sensitive B laboratory for a major healthcare company in Basel.

Biosafety Facility

Installation of a highly sensitive B laboratory for a major healthcare company in Basel.

Installation of production areas and offices in the entire House E in Stücki Park for the medical technology company Medartis.

Medartis

Installation of production areas and offices in the entire House E in Stücki Park for the medical technology company Medartis.

First installation for Lonza AG in Stücki Park Basel in the head-end building of House A on Level 7.

Lonza AG

First installation for Lonza AG in Stücki Park Basel in the head-end building of House A on Level 7.