Installation of a travel agency for Hotelplan AG with an atmospheric ambience.

Travel agency Travel Mart

Basel
Retail
Text Link

Installation of a travel agency for Hotelplan AG with an atmospheric ambience.

  • Client
  • Hotelplan AG
    Hotelplan AG
  • Location
  • Basel
  • Mandate form
  • Architect
  • Status
  • Abgeschlossen
    Completed
    In Planung
    In planning
    In Umsetzung
    In realisation
  • Services
  • Conversion/Renovation
    Interior design
  • Duration
  • 01.2004
    —heute
    —04.2005
    0 Days
Travel agency Travel Mart

Bevor wir Ihnen YouTube-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Bevor wir Ihnen Vimeo-Videos zeigen können, müssen wir Sie darüber informieren, dass beim Laden der Videos möglicherweise Daten an den Anbieter übermittelt werden. Mit dem Klick auf den Play Button akzeptieren Sie die Erhebung und Verarbeitung dieser Daten gemäß unserer Datenschutzerklärung.

Travel agency Travel Mart

The ground floor and lower ground floor of Steinenvorstadt 79 in Basel were remodelled for the installation of the shop. A generous display window allows passers-by to see inside. The brochure shelves in the centre of the shop stand freely in the space. The shelves have been grouped together to form an 'island' via the change of flooring and the offset illuminated ceiling, which guides the customer on a tour of the space. Large-format murals put customers in a travelling mood. To book, customers can choose between full service and quick advice or book themselves on site via the Internet. In addition to the holiday offers, there is a reading corner with travel literature. The furniture, brochure shelves and murals are coordinated in terms of materials, colours and themes, creating an atmospheric ambience. The shop is bright, spacious and open-plan.

Project information

  • GV SIA 416 m3
  • 1'366
  • GF SIA 416 m2
  • 412
  • Nutzfläche m2
  • 305
  • Fotografie
  • Ruedi Walti

Partner

  • Elektro
  • Schwarz + Partner AG
  • HLK
  • Bures & Voith Klima Planing AG
  • Beleuchtung
  • Regent Lighting

Further related projects

Discover this project in 3D
Start 3D Experience

Can we help you with your own project?

Contact us for a personal and individual consultation.

Projects

Refurbishment of a residential complex designed by architect Walter Senn in 1965.

MFH Birshöhe

Refurbishment of a residential complex designed by architect Walter Senn in 1965.

View from the entrance zone into the cafeteria

Brisoft

Installation of new office space for Brisoft AG.

Fire protection refurbishment of a car park combined with a refurbishment.

Car park Hochbergerstrasse

Fire protection refurbishment of a car park combined with a refurbishment.

Competition for the new headquarters of Swatch AG in Biel in collaboration with Shigeru Ban Architects.

Swatch Omega SO51

Competition for the new headquarters of Swatch AG in Biel in collaboration with Shigeru Ban Architects.

New construction of a high-quality residential development consisting of four buildings in the villa neighbourhood of Binningen.

Hasenrain residential estate

New construction of a high-quality residential development consisting of four buildings in the villa neighbourhood of Binningen.

Popular neighbourhood pub in the St. Johanns Quartier with a new look.

Restaurant Johann

Popular neighbourhood pub in the St. Johanns Quartier with a new look.

Restoration of a residential building in the middle of an olive grove in Tuscany.

Podere La Cilera

Restoration of a residential building in the middle of an olive grove in Tuscany.

First installation for Lonza AG in Stücki Park Basel in the head-end building of House A on Level 7.

Lonza AG

First installation for Lonza AG in Stücki Park Basel in the head-end building of House A on Level 7.

Conversion of a commercial and apartment building into a spacious detached house.

SFH Riehen

Conversion of a commercial and apartment building into a spacious detached house.

New location for the SSEF (Swiss Gemmological Institute) with spacious, state-of-the-art laboratories.

Stiftung Schweizer­isches Gemmolo­gisches Institut

New location for the SSEF (Swiss Gemmological Institute) with spacious, state-of-the-art laboratories.